Vijfde en zesde leerjaar


Sinterklaas

Samenwerking met Natuurpunt: in september hielpen we om de natuur te beheren in de Viconia Kleiputten.

Vandaag (28/11) kwam Johan van Natuurpunt de leerlingen bijleren over de natuur.

Talentenarchipel

Als de leerlingen op vrijdagnamiddag geen turnen hebben, maken we tijd voor de talentenarchipel. De leerlingen zoeken dan opdrachten uit de verschillende eilanden die ze graag willen doen om hun talenten te ontdekken of verder te ontwikkelen. Vb: werken in de tuin, naaien, borduren, tekenen, toneel verzinnen, bouwen....

Openluchtklassen Herentals vrijdag 14 oktober

Deze allerlaatste dag hadden we wat minder aangenaam meer, maar daar trokken we ons niets van aan! De laatste twee uren sport hebben we besteed aan baseball en atletiek. Daarna nog een lekker middagmaal en dan tijd om onze valiezen naar de bus te sleuren. Op de bus naar huis bleef de sfeer gezellig en enkelen maakten goed gebruik van de ontspannende zetels! Dankjewel voor de leuke week!

Openluchtklassen Herentals donderdag 13 oktober

Op deze laatste volledige dag haalden we alles uit de kast! We begonnen onze sportvoormiddag met recreatieve spelen en daarna gingen we schaatsen! Na het middageten was het tijd voor de Hidrodoewandeling en een bezoek aan het centrum Hidrodoe. We leerden allerlei weetjes over water en mochten veel proefjes doen en zelfs een filmpje kijken! Om de laatste avond af te sluiten deden we een quiz over de voorbije week en we eindigden met een leuk minifeestje!

Openluchtklassen Herentals woensdag 12 oktober

Vandaag stond er judo en squash op het programma! Ook de les Frans stond op de planning. Na het middageten maakten we een grote wandeling en leerden we enkele dingen over de stad Herentals met onze gids Nicky. Een klein beetje rusten voor en na het avondeten en daarna speelden we een escaperoom. Het was echt wel heel spannend! Iedereen ging er volledig voor! We kwamen tot rust met een voorleesmoment en kropen dan moe, maar voldaan in ons bed.

Openluchtklassen Herentals dinsdag 11 oktober

We begonnen de dag met een stevig ontbijtje om daarna alles te geven bij archery tag (boogschietspel) en badminton! Bij het middagmaal werden we verwend met frietjes en stoofvlees! In de namiddag gingen we naar een multispeelterrein met voor elk wat wils: voetbalveld, volleybalveld, basketbalveld, grote speeltuin, petanqueterrein.... een hele toffe namiddag dus! Na het avondeten genoten we van een frisse duik in het zwembad met een leuke glijbaan en wildwaterbaan. Toen waren de batterijen wel leeg, dus snel bedtijd! (voor meer foto's, klik hierboven)

Openluchtklassen Herentals maandag 10 oktober

We hadden een heel vlotte busrit tot in Herentals. We leerden enkele zaken van de vriendelijke buschauffeur en konden voor het middageten nog even naar de ontspanningsruimte. (tafelvoetbal, pingpong, een werpspel, enkele zetels...) Na lekkere spaghetti was het tijd voor de eerste twee sporten: korfbal en mountainbike! Iedereen deed heel erg z'n best! Daarna konden we eindelijk naar onze kamers! De juffen moesten wat helpen met de bedden opmaken, maar voor de rest ging alles prima! Na de wraps met groentjes deden we nog een spelletjesavond met een doorschuifsysteem. En net voor het slapengaan kwamen we nog even tot rust met een stukje uit het voorleesboek van de klas. (voor meer foto's klik hierboven)

In het wero-thema 'België in Europa' maken de leerlingen in groepjes een presentatie over een Europees land naar keuze.

Samenwerking met Natuurpunt: beheerwerken (hier meer foto's)